Γεννήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Βαπτίστηκε στο δωμάτιο Μουσικής των ανάκτορων με νερό που έφεραν από τον Ιορδάνη ποταμό. Η μητέρα του έγινε βασίλισσα της Αγγλίας όταν αυτός ήταν 3 χρονών. Από τότε, το 1951 είναι ο κληρονομικός διάδοχος του θρόνου. Και παρέμεινε διάδοχος εδώ και 72 χρόνια. Ο Κάρολος Γ΄ είναι ο Bασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Είναι επίσης ο ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Τελικά, πέθανε η μητέρα του, η Ελισάβετ Β΄ και η στέψη του έγινε το Μάιο του 2023
Ο απόλυτος τίποτας. Αυτό ακριβώς είναι ο πρίγκηπας Κάρολος. Ο τίποτας. Ο παγκόσμιος τίποτας. Κι όμως, επισκέπτεται σήμερα στην Ελλάδα και συναντιέται με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα του κάνει το τραπέζι η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το ίδιο και σε όποια χώρα επισκέπτεται, όταν δεν έχει κάτι άλλο να κάνει στην Αγγλία.
Όσες μέρες μείνει στην Ελλάδα ακριβοπληρωμένες παραστάσεις σ’ ένα τζάμπα θέατρο επαφών και συζητήσεων. Η Ελλάδα δεν περιμένει τίποτα από τον 75χρονο σύζυγο της 74χρονης γιαγιάς Καμίλα Πάρκερ, ούτε αυτός είναι σε θέση να κάνει κάτι, καλό ή κακό στην χώρα μας.
Αυτή είναι η ζωή. Το κράτος, το κάθε κράτος, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του αντιμετωπίζουν ως κάποιον τον μίστερ τίποτα, τον ανύπαρκτο Charles Philip Arthur George. Και επειδή είναι ο ορισμός του τίποτα, γι’ αυτό κουβαλάει ένα κάρο τίτλους, πρίγκηψ της Ουαλλίας, κόμης του Τσέστερ κ.α. Ένα σωρό. Και από παράσημα στο πέτο όσα θες. Ο Κάρολος Γ΄, ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Και ο ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας γεννήθηκε το 1948.σα σήμερα 14 Νοεμβρίου.
Γαλαζοαίματος. Μια λέξη αρκετή να χαρακτηρίσει τον βασιλοαναθρεμμένο. Από την πρώτη στιγμή που βγαίνει από την κοιλιά της μάνας του μπαίνει στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης προκειμένου να προετοιμαστεί ως αυριανός βασιλιάς. Έτσι και ο Τσαρλς της Αγγλίας, ο γιος της μακαρίτισσας βασίλισσας Ελισάβετ. Συμπαθής, αλλά ένας όρθιος μαλάκας και μισός ο Κάρολος. Μπουταλάς γεννήθηκε, μπουταλάς παραμένει μέχρι σήμερα που έφτασε στα χρόνια της όγδοης δεκαετίας της ζωής του. Να, τι είχε γίνει μια μέρα και πράγματι έδειξε ότι δεν πήγε τζάμπα η βασιλική του ανατροφή.
Συνέβη στο Μπρίστολ, το 2020. Είπαν στον τότε κληρονομικό διάδοχο Κάρολο ότι είχε την υποχρέωση – και οι γαλαζοαίματοι έχουν υποχρεώσεις – να παραστεί εκπρόσωπος του παλατιού σε εκδήλωση όπου θα αποδίδοταν τιμές σε συνταξιούχους υπαλλήλους μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ, οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τις ημέρες της καραντίνας.
Η κλάση γαλαζοαίματου, μάλιστα παλαιάς κοπής ο Τσάρλς. Αρχίζει να χαιρετά με χειραψία έναν έναν τους παλαίμαχους υπαλλήλους το βασιλόπαιδο, Ένας απ’ αυτούς λιποθυμά, σωριάζεται στο έδαφος, αλλά ο διάδοχος διατηρεί τη… ψυχραιμία του. Συνεχίζει τη χειραψία στον επόμενο υπάλληλο. Έτσι όφειλε να πράξει. Καμιά συγκίνηση, κανένας πανικός, σα να μη συνέβη τίποτα. Αν αντιδρούσε διαφορετικά, τότε κι αυτός θα ήταν κοκκινοαίματος. Όχι γαλαζοαίματος.
Όταν φοράει την καλή στολή του ο Τσάρλς και γαμώ τα σιδερικά επάνω του. Όποιος δεν γνωρίζει Ιστορία σκέπτεται σε πόσες μάχες του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε μέρος. Και σίγουρα για να του καρφίτσωσαν τόσα πολλά παράσημα είχε κερδίσει τον πόλεμο στις περισσότερες στρατιωτικές συγκρούσεις στις οποίες έλαβε μέρος ως διοικητής μονάδας. Τάγματος, συντάγματος, ίσως και μεραρχίας, στρατιάς, γιατί όχι. Τρώγεται να φοράει στολή στρατιωτική ο Τσαρλς, έστω κι αν δεν πολέμησε ποτέ του. Όπως ένα σωρό μόνιμοι και έφεδροι αξιωματικοί. Το ζητημα είναι ότι ο βασιλιάς και το βασιλόπουλο σήμερα δεν έχουν καμιά ανάγκη να φέρουν σε πέρας τις τυπικές υποχρεώσεις τους εμφανιζόμενοι λες και είναι μάχιμοι στρατάρχες, πολέμαρχοι και να τους τρέμει ο εχθρός. Αυτά σε πεπερασμένους αιώνες όπου ο βασιλιάς είχε τον πρώτο λόγο και αποφάσιζε για κάθε εθνικό ζήτημα. Σήμερα ο βασιλιάς είναι ένας άλλος πρόεδρος δημοκρατίας και τον έχουν να βγάζει λόγους και να υπογράφει όσα αποφασίζει η Βουλή, η κυβέρνηση.
Διαβαστε ακομα: