Πόσα, άραγε, πτυχία πρέπει να διαθέτει κανείς για να γνωρίζει πως γράφεται η λέξη «διοικητική» και να μην κάνει 3 (ολογράφως τρία) λάθη σε μία μόνο λέξη, τη λέξη «μεταρρύθμιση»; Φτάνει ένα πτυχίο του Χάρβαρντ ή μήπως χρειάζονται και δύο μεταπτυχιακά, ένα με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις (ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση) στο Πανεπιστήμιο STANFORD των Η.Π.Α. κι ένα άλλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο HARVARD (Harvard Business School) των Η.Π.Α;
Μήπως πρέπει να γνωρίζει ακόμα και τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Και να έχει διακριθεί με τα βραβεία “Hoopes” και “Tocqueville” του Πανεπιστημίου του Harvard για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας με θέμα τις “Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις”;
Δυστυχώς οι φοβερές αυτές επιδόσεις δεν είναι αρκετές στον Αμερικανοσπουδαγμένο Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπληρώνει χωρίς κραυγαλέα λάθη τη δήλωση του για το πόθεν έσχες. Όπου δήλωνε υπουργός …διοικιτικής μεταρίθμησης, χωρίς να τον διορθώσει ορθογραφικά ουδείς από τους δεκάδες μετακλητούς που είχε προσλάβει στο γραφείο του ή κάποιος από τους υπαλλήλους της Βουλής που παρέλαβαν τη δήλωση του.
Τέτοιο λάθος δεν θα διέπραττε ποτέ ένας απόφοιτος του παλαιού εξατάξιου Γυμνασίου πόσον μάλλον ένας που διακρίθηκε με τον τίτλο του «…ενός εκ των 100 πιο πολλά υποσχόμενων ηγετών του Αύριο» (Global Leader of Tomorrow – GLD) από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Συνέβη το 2014, και μάλλον είναι αδικαιολόγητος ο Μητσοτάκης, επειδή ακόμα δεν είχε γίνει… πρωθυπουργός. Ελπίζουμε σήμερα να μην κάνει τέτοια χοντρά λάθη πριν υπογράψει οτιδήποτε..
Διαβαστε ακομα: