Άλλα πρόβλεψαν οι δημοσκοπήσεις στις εκλογές του κινάλ, άλλα βγήκαν στις κάλπες. Δεν μιλάμε για μικροδιαφορές, για ψιλοπράγματα. Το μαύρο άσπρο βγήκε. Άλλα αντ’ άλλων. Και έδωσε το δικαίωμα σε μερικούς να μιλάνε για στήσιμο. Για απάτη. Είναι έτσι;
Αυτή η ιστορία με τα γκάλοπ είναι μια πραγματικότητα, κακά τα ψέματα, που την θέλουν όλοι. Κόμματα, υποψήφιοι, ΜΜΕ και κόσμος. Γουστάρει ο άλλος το γκάλοπ, στην πραγματικότητα είναι τζόγος. Και ό,τι μυρίζει, ό,τι παραπέμπει σε στοίχημα τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου.
Τα περισσότερα γκάλοπ, αυτός ο αμερικανισμός, δεν δημοσιεύονται. Δεν πραγματοποιούνται με στόχο να δουν τη δημοσιότητα. Εταιρείες, επιχειρήσεις, ιδιώτες διάφοροι για τον άλφα και βήτα λόγο παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις για δικό τους λόγο. Να ξέρουν που βρίσκονται. Αν αξίζει τον κόπο να επενδύσουν τούτο και το άλλο. Αν θα ρίξουν στην αγορά αυτό και το άλλο προϊόν.
Δεν αποκλείεται η ματσαραγκιά στο γκάλοπ. Πληρώνει ο πελάτης. Και περιμένει να βγει εκβιαστικά αυτό το αποτέλεσμα. Σε μια τέτοια περίπτωση η εταιρεία δημοσκοπήσης αυτοϋπονομεύει την αξιοπιστία της.
Παίζει και το άλλο. Και ένα έντιμο γκάλοπ να πέσει έξω. Μην το αναλύσουμε γιατί και πως. Τι έγινε με τις εσωκομματικές του κινάλ; Ο καθένας λέει ό,τι θέλει.
Διαβαστε ακομα: