Στη νεώτερη Ιστορία της Ελλάδος είναι σίγουρο πως θα αναγνωριστεί, χωρίς καμιά αμφισβήτηση, ποιος είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας. Μακράν ο Κορονοϊός. Ποιος Μητσοτάκης, πατέρας και υιός, Καραμανλής κανονικός και ανηψιός, Παπανδρέου father και son. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, αντικειμενικοί και μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ως αληθινό εθνάρχη, και πιθανόν θεμελιωτή της αυριανής Ελλάδος, τον εξοχώτατο Κορονοϊό.
Η Ελλάδα αλλάζει. Οι Έλληνες αλλάζουν. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, εννοώ βεβαίως του Κορονοϊού, είναι καταλυτικές και φέρνουν αποτέλεσμα, σε πείσμα κάποιων αμετανόητων συμπολιτών, οι οποίοι αντιδρούν και διαμαρτύρονται για το πνεύμα της ουσιαστικής επανάστασης που συντελείται σήμερα. Με πράξεις, όχι με σάλια.
Σάλια ήταν η ευρωπαϊκή Ελλάδα της μεταπολίτευσης με τον Καραμανλή, η Αλλαγή του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα. Σάλια ο εκσυγχρονισμός με Σημίτη, η επανίδρυση του κράτους του Καραμανλή του νεώτερου, τα λεφτά υπάρχουν του George, ο στην αντιπολίτευση αμετάπειστος αντιμνημονικός Σαμαράς που έγινε μνημονιακός πρωθυπουργός, το ίδιο και ο Τσίπρας, ο αριστερός και εξ ορισμού αντιαμερικανός, αλλά νικητής όλων στο γλείψιμο του αιώνος στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Τα νοσοκομεία σήμερα είναι η μέρα με τη νύχτα, πριν και μετά Κορονοϊού. Λίγο είναι αυτό; Επιτέλους, ο Έλληνας σταμάτησε να στριμώχνεται να ανεβεί στο λεωφορείο, και όπου αλλού. Ποια κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ο Κυριάκος είναι για καμιά ποδηλατάδα (φώτο). Χωρίς πανδημία κανένας Μητσοτάκης και κάθε παραμύθης πρωθυπουργός θα τολμούσε να βγάλει κόκκινη κάρτα στις συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο ή τον Γρηγορόπουλο; Ούτε με σφαίρες. Ο Κορονοϊός το κατάφερε κι αυτό.
Δυστυχώς και είναι λυπηρό διότι η πρωθυπουργική θητεία του Κορονοϊού έχει ημερομηνία λήξεως. Δεν θα κρατήσει κάποιους μήνες ακόμα, για να κάνει κι άλλα καλά στον τόπο. Και είναι βέβαιο πως πολιτικά οι σκεπτόμενοι Έλληνες θα νοσταλγήσουν τούτο το πέρασμα στην εξουσία του Κορονοϊού. Γιατί ποτέ άλλοτε δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα. Να βελτιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να βάλει σε τεχνοκρατικά πλάνα τη σχολική παιδεία, να ακυρώσει κομματικές εκδηλώσεις μόνο για εντυπώσεις κ.α.