Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας; Εντελώς αδιάφορο, όποιος κι αν είναι. Τι συζητάμε; Για ένα αξίωμα, ολότελα τιμητικό, αλλά επί της ουσίας όποιος κι αν είναι δεν θα προσθέσει, ούτε και θα μειώσει την Ελλάδα. Επειδή η παρουσία του είναι διακοσμητική. Κι όμως!
Ήρθε ο καιρός να προταθεί το πρόσωπο από τον πρωθυπουργό και να, η ευκαιρία να μας τα ζαλίζουν τα μήντια. Ατέλειωτα ρεπορτάζ χωρίς λόγο. Χωρίς φως. Χωρίς κανένας να γνωρίζει την απόφαση του Μητσοτάκη, κι αν αυτός έχει καταλήξει σε κάποιον.
Με την ευκαιρία να πούμε το πόσο αντιδημοκρατικά ενεργεί ο κάθε πρωθυπουργός στην επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο λαός εκλέγει π.χ. το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός κάνει πρόεδρο πολιτικό της ΝΔ. Το ίδιο κόλπο αν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή και την κυβέρνηση η ΝΔ, πρόεδρος της Δημοκρατίας θα γίνει πασοκτσής. Το λαμογιάρισμα.
Για να αποφευχθούν οι εκλογές. Τις οποίες εκβιάζει η αντιπολίτευση, και για να την ”αφοπλίσει” ο πρωθυπουργός ρίχνει στο τραπέζι όνομα που προέρχεται από το αντίπαλο κόμμα. Αντιδημοκρατικό, γιατί; Επειδή η εκάστοτε αντιπολίτευση δεν σέβεται το δικαίωμα της πλειοψηφίας να εκλέξει δικό της πολιτικό.
Έτσι, και επειδή κάποια σοβαρή δουλειά δεν έχουν τα ΜΜΕ, τα δίνουν όλα και ασχολούνται με θρίλερ και μυστήριο, με τον νέο. Δεν περνάει μέρα να μας τα ζαλίσουν επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια.
Στη φώτο, δυο από τους προέδρους Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση, ο (δεξιά) Κωνσταντίνος Καραμανλής(1907-1998) και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος (1899-1987), μακράν ο πιο σπουδαίος, σε πνευματικό επίπεδο, πολιτικός στο ανώτατο αξίωμα της χώρας (1975-1980).
Διαβάστε ακόμα: