Ώντρεϋ Χέπμπορν. Η σταρ του σινεμά. Ακραία αδύνατη. Ήταν εκείνη που ήταν, δεν μεταλλάχθηκε σκόπιμα σε μια κοκκαλιάρα, άβυζη, να ανοίξει πρώτη αυτή το δρόμο στα τοπ μόντελ, όπως αργότερα έτσι τις ήθελαν οι ντηζάινερ της μόδας. Με συνέπεια τα κορίτσια να καταλήγουν θύματα της νευρικής ανορεξίας.
Αδύνατη, αδύναμη, ασεξουαλική επειδή ήταν παιδί της γερμανικής κατοχής στην Ολλανδία όπου μεγάλωσε. Μια άλλη Άννα Φρανκ, με την οποία η Ώντρεϋ είχε την ίδια ηλικία! Ξεκίνησε από τα δέκα της χρόνια να γίνει μπαλαρίνα και τελικά ασχολήθηκε με την ηθοποιία και πριν γίνει γνωστή γύρισε αρκετές ταινίες, σε μικρούς ρόλους.
Είναι Αγγλίδα, γεννήθηκε Μάιο του 1929 στο Βέλγιο, κόρη ενός ναζιστικών φρονημάτων Ιρλανδού τραπεζίτη και μιας Ολλανδέζας βαρώνης, γονείς που την γέννησαν σε δεύτερο γάμο τους. Και η ίδια παντρεύτηκε δύο φορές, πρώτα με τον ηθοποιό Μελ Φέρερ, είχε πλούσια ερωτική ζωή, όμως ποτέ δεν απασχόλησε τον τύπο με τις σχέσεις της, όλες με επώνυμους.
Γοητευτική. Υπόδειγμα κομψότητας. Φιγούρα εύθραυστη, γεμάτη ευαισθησία. Πρότυπο ευγένειας, στυλ. Πρώτη κινηματογραφική της επιτυχία “Διακοπές στη Ρώμη” με τον Γκρέγκορυ Πεκ. Όλες οι ταινίες της έγραψαν, κυρίως το “My Fair Lady”, η “Ωραία Κυρία” και η “Σαμπρίνα”.
Η Audrey Hepburn από το 1986 έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef και αληθινά αφιερώθηκε σ’ αυτήν την αποστολή, άλλωστε τέτοια την θεωρούσε. Έκανε πολλά ταξίδια σε Νότια και Κεντρική Αφρική, Ονδούρα, Σαλβαδόρ, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Ασία, Βιετνάμ, Μπαγκλαντές, Αφρική, Σομαλία, Σουδάν. Συναντούσε πληθυσμούς με παιδιά που λιμοκτονούσαν και θυμόταν τα παιδικά της χρόνια στην Ολλανδία, πόσο υπέφερε από πείνα, στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Πέθανε το 1993, σα σήμερα 20 Ιανουαρίου, από καρκίνο.
Διαβαστε ακομα: