Το 2010 τον είδα στην ταινία ”Τίγρης και Δράκος”, είναι ο κύριος στη φωτογραφία. Καμιά σχέση η φάτσα με το γυαλικό με την εικόνα του στην ταινία. Θα προσπαθήσω να πω με μια μόνο κουβέντα γιατί με κέρδισε όταν τον είδα στο σινεμά. Στο πρόσωπο του φαινόταν ο πολιτισμός της βαθειάς Ανατολής, και η φιλοσοφία ζωής, που είναι η μέρα με τη νύχτα αν την συγκρίνει κανείς με τον τρόπο του δυτικού κόσμου.
Τσόου Γιουν Φατ το όνομα του Ασιάτη ηθοποιού, από μητέρα καθαρίστρια και πατέρα ναυτικό. Μεγάλωσε στο Χονγκ Κόνγκ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και από πιτσιρίκι εργαζόταν στα χωράφια και σε δουλειές του ποδαριού. Έγινε μεγάλο όνομα στον κινηματογράφο και χοντροκονόμησε από τις συμμετοχές του σε πανάκριβες παραγωγές, κινέζικες και χολυγουντιανές.
”Δικαίωμα” να μιλάει για τα χρήματα έχει μόνο αυτός που κερδίζει χρήματα. Τι να μας πει για την αξία και τη χρησιμότητα του χρήματος το φτωχαδάκι. Ο Τσόου Γιουν Φατ ζει σαν αρχαίος Σπαρτιάτης. Κυκλοφορεί με το αστικό λεωφορείο και αγοράζει μόνο μεταχειρισμένα ρούχα. Πόσα έχει στην άκρη; Περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια. Να, τι λέει ο ίδιος:
– Λίγο πριν πεθάνω θα χαρίσω όλη την περιουσία μου σε φιλανθρωπίες. Τα λεφτά, άλλωστε, που έχω κερδίσει δεν νοιώθω ότι μου ανήκουν. Ούτε μπορώ να τα πάρω μαζί μου στον τάφο μου. Μου είναι αρκετά τα 100 δολάρια την ημέρα για τα έξοδα μου.
Αντιληπτό ότι ο Τσόου Γιουν Φατ έχει ίδρυμα και ασχολείται οργανωμένα σε φιλανθρωπική δράση. Γεννήθηκε το 1955, σα σήμερα 18 Μαίου.
Διαβάστε ακόμα: