Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί αυτός ο περιβόητος υπερκοριός των Μυστικών Υπηρεσιών ξεφτυλίζει ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Μιλάω πολύ σοβαρά. Οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών είναι παράνομες. Η ΕΥΠ, όμως, τις κάνει, και πολύ καλώς τις κάνει, μετά από άδεια του εισαγγελέα, δηλαδή με τη σκέψη πως θα υπάρξει αποτέλεσμα. Και κάποιοι να καταδικάζονται όταν αποδεικνύεται ότι ενεργούν εγκληματικά στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Μέχρι σήμερα ο υπερκοριός δουλεύει μονάχα για πάρτη του σαγώνια. Αυτό ξέρω. Αυτό βλέπω. Δεν κατάλαβα. Το υλικό των νόμιμων παρακολουθήσεων στα τηλέφωνα των υπόπτων για εγκληματική δράση γίνεται… εκπομπή στην τηλεόραση. Και ρεπορτάζ στα μήντια. Δεν έχω πάρει πρέφα ότι… «αξιοποιείται» και διαφορετικά.
Φυλακή θα πάει κανένας; Λάθος. Καμπάνες θα πέσουν στους εγκληματίες; Λάθος. Δεν μου λέει κάτι να κατηγορηθεί κάποιος, να προφυλακιστεί.
Για τη δράση της Παράγκας από το 1966, βγήκαν στον αέρα οι βρωμιές από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με βάση τις υποκλοπείσσες τηλεφωνικές συνομιλίες, χωρίς ποτέ κανένας να πάθει κάτι. Μόνο το διασυρμό γνώριασαν κάποιοι.
Ξανά μανά ρωτάω. Ο υπερκοριός για ποιο λόγο «δουλεύει»; Εκτός από το να σαπορτάρει το… δημοσιογραφικό λειτούργημά του, όμως όχι και να ενεργοποιεί επί της ουσίας το δικαστικό λειτούργημα.
Παρακάτω. Βγάζει στον αέρα ο δημοσιογράφος κασέτα, με περιεχόμενο τη συνομιλία δύο ατόμων που κανονίζουν μια βρωμοδουλειά. Ο δημοσιογράφος, ρωτάω, πού τη βρήκε την κασέτα, η οποία αποτελεί υλικό απόρρητο των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας; Δεν την βρήκε! Του την έκαναν πάσα. Σ’ αυτές τις ιστορίες δεν παίζει η ικανότητα του ρεπόρτερ. Του δαιμόνιου δημοσιογράφου. Όχι τέτοια πράγματα. Η κασέτα από τα αρχεία της ΕΥΠ βρίσκεται στα χέρια του δημοσιογράφου διότι κάποιος έχει λόγους να διασυρθεί συγκεκριμένο άτομο της πιάτσας. Δεν λέμε όχι σε καμία περίπτωση όταν έτσι κι αλλοιώς, νόμιμα και «παράτυπα», φωτίζεται μια εγκληματική ενέργεια.
Ύστερα είναι και το άλλο. Κασέτες εξαφανίζονται! Υλικό που θίγει συγκεκριμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες, εκδότες κάνει φτερά. Άλλο έργο αυτό. Παρακολουθούν π.χ. τον τάδε τραπεζίτη, τον δείνα «νταβατζή» του δημοσίου και τον προϊόν του υπερκοριού, χαίρετε. Χάθηκε. Ξεχάστε το.
Διαβαστε ακομα: