Δεν είναι είδηση ότι υποβιβάστηκε η Λέστερ. Είδηση ήταν όταν το 2016 πήρε το πρωτάθλημα, το μοναδικό της Ιστορίας της. Είδηση επί της ουσίας εννοούμε ό,τι είναι απίθανο, όχι το αναμενόμενο, το σύνηθες. Αν δεν υποβιβαζόταν φέτος η Λέστερ, θα φούνταρε στην κατώτερη κατηγορία του χρόνου. Ή μετά από δυο χρόνια. Γιατί;
Επειδή η Λέστερ είναι μικρή ομάδα. Τι πάει να πει αυτό; Έχει λίγο κόσμο οπαδικό. Και μόνο τοπικό. Άρα, μικρή ομάδα είναι εκείνη που έχει μικρά έσοδα. Μικρότερα, πολύ μικρότερα από τα κλαμπ της μεγάλης κατηγορίας. Η Λέστερ Σίτυ, λοιπόν, αν επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία δεν θα ξεφύγει από τη μοίρα της. Θα υποβιβαστεί ξανά, δηλαδή. Υπ’ όψιν ότι το Leicester έχει 500.000 πληθυσμό και απέχει δυο βήματα από το Λονδίνο, μόλις 65 χιλιόμετρα.
Λέστερ. Όποιος έχει διαβάσει τα βασικά της βρετανικής Ιστορίας γνωρίζει ότι είναι παλιά πόλη. Πολύ παλιά, με κόμητες και λόρδους. Η πόλη με τα περισσότερα φανάρια, εκεί όπου γεννήθηκε η αγγλική γλώσσα.
Ποδοσφαιρικά. Η ομαδούλα είχε σηκώσει την κούπα το 2016, αλλά κανένας δεν την πήρε σοβαρά. Ότι, δηλαδή, γεννήθηκε μια νέα ποδοσφαιρική δύναμη στην Αγγλία. Δεν γίνονται αυτά από τη μια στιγμή στην άλλη. Ιδιοκτήτης του κλαμπ σήμερα είναι ο 37χρονος Ταϋλανδός τάδε, από τους νεώτερους Ασιάτες πολυεκατομμυριούχους.
Διαβαστε ακομα: