Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν είχε καμιά, μα καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο. Ένα το κρατούμενο. Επίσης δεν είχε καμιά σχέση με την Θεσσαλονίκη. Δυο τα κρατούμενα. Το τρίτο, ότι ο Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν είχε καμιά σχέση με τον Άρη, την ποδοσφαιρική ομάδα.
Να σημειώσουμε και τούτο: Σε κάθε επιχειρηματική του εξόρμηση ο Κοντομηνάς αποζητούσε το κέρδος. Όπως κάθε υγιής και πετυχημένος μπίζνεσμαν. Μετά την Interamerican έφτιαξε κανάλια, τράπεζες, κλινικές, κινηματογράφους, μπλέχτηκε με βιολογικά προϊόντα, πήρε αντιπροσωπείες αθλητικού στοιχήματος, τεχνολογίας κ.α. Όλα αυτά είχαν κίνητρο το οικονομικό όφελος.
Την ΠΑΕ Άρη Θεσσαλονίκης γιατί την απέκτησε, όταν γνώριζε πως ήταν αδύνατο να πιάσει κερδοφορία; Μια χρεωμένη ανώνυμη εταιρεία, μάλιστα σε χολερικό περιβάλλον αγοράς;
Παρένθεση. Την ΙΔΙΑ ακριβώς περίοδο που ο Κοντομηνάς (1939 – 2022) γίνεται μεγαλομέτοχος στον Άρη, συμβαίνει το άλλο… παράδοξο. Ένας άλλος φιλόδοξος επιχειρηματίας, επίσης άσχετος με τον κόσμο των γηπέδων και με την Θεσσαλονίκη, αποκτά το πακέτο μετοχών του Ηρακλέους. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο (1954).
Σύμπτωση κι αυτή: Το 2001 αποχωρούν από τον Άρη και τον Ηρακλή οι άσχετοι αλλά και αηδιασμένοι με τον χώρο Κοντομηνάς, Μυτιληναίος. Έτσι έμεινε χωρίς ισχυρό οικονομικό αντίπαλο στο πρωτάθλημα ο Γιώργος Μπατατούδης, αφεντικό στον ΠΑΟΚ, άλλος περίεργος αλεξιπτωτιστής στο ποδόσφαιρο, κι αυτός ουδεμία σχέση έχων με Θεσσαλονίκη.
Ποιος και γιατί έστελνε στις τρεις μεγάλες ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης επιχειρηματίες οι οποίοι προφανώς την Γ΄ περίοδο της ΠΑΣΟΚοκρατίας είχαν θεωρηθεί ανοιχτοί στο σπορ της διαπλοκής; Δεν το συζητάμε ότι οι Μυτιληναίος, Κοντομηνάς εκτελέσουν με βαρειά καρδιά ένα ”συμβόλαιο” με την επιθυμία κορυφαίου κυβερνητικού παράγοντα.
Ξεράθηκε ο Κοντομηνάς από το τηλεφώνημα! Σκέφτηκε κιόλας τι τον περιμένει από τους ανταγωνιστές στο πρωτάθλημα.
Ποιος ήταν αυτός που του συνέστησε ”φιλικά” να μην αγοράσει τον Άρη; Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης (1936).
Διαβαστε ακομα: