Δεν μας πέφτει λόγος. Αν ο μεγαλύτερος μπαλαδόρος της εποχής μας, ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι μείνει στην Μπαρτσελώνα ή κάνει μετακίνηση για την Μάτσεστερ Σίτυ. Βασικό αυτό στην κουβέντα. Ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε υπέρ της παραμονής ή όχι στην ομάδα με την οποία ταυτίστηκε ο παικταράς. Ο μακράν κορυφαίος Μέσι.
Αν, τελικά, γίνει αυτή η μεταγραφή, θα είναι διότι ο ίδιος ο τσόγλανος το επιθυμεί. Τσόγλανος; Αρχιτσογλαναράς. Δεν το βρίζω. όχι, βέβαια. Πως είναι δυνατόν, εγώ ο λάτρης του ποδοσφαίρου που έρχεται στα πόδια του Μέσι από τα παλιά τα αρχαία χρόνια, να έχω κακό λόγο γι’ αυτόν; Τον αναφέρω τσόγλανο, απλά για να πω πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ κάποιος να κρατάει την πρωτοκαθεδρία στα γήπεδα και να μην είναι. Να μην είναι τσογλάνι. Μάγκας σκληρός και αληθινός. Τσαμπουκάς με κακία και πείσμα.
Και ο προπονητής της Σίτυ, ο Καταλανός Πεπ Γκουαρδιόλα τον θέλει. Δεν έχει σημασία το τι θέλουμε εμείς και το τι δεν θέλουμε για το αύριο του Μέσι. Ερώτηση. Θα αποφασίσει ή έχει ήδη αποφασίσει το καλοκαίρι τη μεταγραφή στα 34 του χρόνια (γεννήθηκε Ιούνιο του 1987), για τα φράγκα; Δεν μου κάθεται αυτό. Έχει στην άκρη τόσα πακέτα το τσογλάνι που χωρίς να δουλέψουν θα τα περνάνε μπέικα τα παιδιά των παιδιών του.
Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά θα πω την αδυναμία μου ως θαυμαστής της μπάλας και της ποδοσφαιρικής μαστοριάς του Μέσι. Η Μάντσεστερ Σίτυ, κι όχι διότι πλέον κουμαντάρεται με πετροδολάρια, είναι μαγαζί. Ένα σουπερμάρκετ που δεν εμπνέει θαυμασμό από τους ουδέτερους, με ακριβούς και φιρμάτους ποδοσφαιριστές. Το ίδιο είναι και η Μπαρτσελώνα, λεγεωναρία σκέτη κι αυτή.
Έλα, όμως, που η Μπάρτσα την προηγούμενη δεκαετία έπαιξε ποδόσφαιρο αρτίστικο, ποιοτικό, το καλύτερο από κάθε άλλη ομάδα στον πλανήτη, μάλιστα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ωμής και βίαιης εποχής μας. Πως να δεχθεί ο άλλος, κι όχι μόνο ο οπαδός της Μταρτσελώνα, την ομάδα χωρίς τον Μέσι. Μάλλον, τον Μέσι μ΄άλλη φανέλα.
Σταρ του γηπέδου, όπου κακά τα ψέματα κυριαρχεί ο οπαδισμός, το συναίσθημα, είναι ο ποδοσφαιριστής. Δεν είναι σταρ του σινεμά, που παίζει διαφορετικούς ρόλους στις ταινίες. Δεν ενοχλείται ο κινηματογραφόφιλος αν δει τον ηθοποιό να παριστάνει τον κακοποιό και μετά σ’ άλλο έργο τον ιερέα.
Διαβαστε ακομα: