Ολυμπιακοί αγώνες 2024 στη Γαλλία. Το προσεχές καλοκαίρι. Οι επιλεγμένοι αστυνομικοί έχουν μάθει ήδη το μάθημα τους. Αφού μελέτησαΝ και ξαναμελέτησαν όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα τους – κι όχι μόνο. Αν δεν ξέρεις τι έχει στο κεφάλι του και πως δρα ο αντίπαλος, τράβα να κάνεις μι άλλη δουλειά.
Σεπτέμβριος του 1986. Μια μαύρη BMW αλλάζει λωρίδα και σταματάει σ’ αυτήν των λεωφορείων της οδού Ρεν, στο Παρίσι, μπροστά στο κατάστημα Τati που πουλάει φθηνά ρούχα, και το επισκέπτονται φτωχαδάκια Γάλλοι και μετανάστες. Ένας αξιοπρεπής κύριος βγαίνει από το μαύρο αυτοκίνητο κι αφήνει ένα «πακέτο» στον κάδο απορριμμάτων. Η έκρηξη συνέβη λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφού εξαφανίστηκε η ύποπτη BMW. Επτά νεκροί και 54 τραυματίες, από τους οποίους οι περισσότεροι ακρωτηριάστηκαν. Μία ακόμα τρομοκρατική και αιματηρή επιχείρηση.
Μετά από χρόνων έρευνα βρέθηκαν οι ένοχοι, αλλά και η άκρη του νήματος. Το Ιράν! Επειδή η Γαλλία πουλούσε όπλα, και αεροπλάνα, στον Σαντάμ Χουσεϊν του Ιράκ, με το οποίο ήταν σε πόλεμο από το 1980 το Ιράν. Αν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν «ρίξει» προηγουμένως πράκτορά τους μυστικό, έναν Τυνήσιο, στο παρισινό δίκτυο των εξτρεμιστικών οργανώσεων, ακόμα θα έψαχναν τον γεννημένο το 1959 στο Παρίσι Τυνήσιο Φουάν Σαλάχ. Αυτός ο Σαλάμ έκανε μεταγραφή από τον σουνιτικό ισλαμισμό στο σιίτικη θεολογία και στρατεύθηκε στην φιλοϊρανή οργάνωση του Λιβανού, την Χεζμπολάχ. Ήταν ο αρχηγός στο κτύπημα στο κατάστημα Tati. Στην ομάδα του έπαιζαν ο οδηγός της BMW, ένας Τυνήσιος, και δύο φοιτητές Μαροκινοί, που είχαν ειδικευθεί στα εκρηκτικά.
Οι τρομοκρατικές «επιδείξεις» ειδικά στο Παρίσι και γενικά τα κτυπήματα σε διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, απλά καταδεικνύουν την κλιμάκωση της ένοπλης ισλαμικής βίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταγραφεί σε «μεμονωμένο» επεισόδιο ο κάθε τρομοκρατικός τσαμπουκάς. Είναι αποφασισμένο να γίνει, είτε υπάρχει αφορμή, είτε όχι. Και οι δράστες θα πουν το ποίημα τους: «Δεν φταίμε εμείς, η Δύση φταίει για τα δεινά που έχει προκαλέσει στα παιδιά μας και στους λαούς μας…».
Διαβαστε ακομα: