Είναι ωραίος άνδρας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πάντα ήταν γκομενικός αρσενικός. Αρχοντικός, υψηλός, στη δεκαετία του θεωρούνταν υψηλός κάποιος με περισσότερο από 1μ.85, όπως αυτός. Μέγας γκολτζής ο γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου, σα σήμερα το 1948 στο Μόσταρ της Βοσνίας. Παιδαράς, λοιπόν, παικταράς και μπάνικος ήταν επόμενο να διαμορφώσει το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά που όλοι γνωρίσαμε εδώ στην Ελλάδα.
Τόσα χρόνια στο εγχώριο ποδόσφαιρο και πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, άτομο σεμνό, χαμηλών τόνων, έγινε ένας δικός μας άνθρωπος. Κι όχι μόνον διότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Όχι μόνον διότι η Ελλάδα είναι γι’ αυτόν όπως η πρώτη του πατρίδα, η τέως Γιουγκοσλαβία.
Αντιφατικό, θα έλεγε κανείς, το ότι ο Μπάγεβιτς, γεννημένη βεντέτα, μέσα στο γήπεδο ήταν ομαδικός. Όπως, επίσης, με συμπεριφορά ντίβας ο ίδιος, ως προπονητής δεν δεχόταν βεντετισμούς από τους ποδοσφαιριστές. Κανένας να μη σηκώνει το κεφάλι πιο υψηλά από το δικό του. Σημειώνω ακόμα ότι ως ποδοσφαιριστής απέφευγε την παρέα με συμπαίκτες, αισθανόταν καλύτερα με τον πρόεδρο, με τους ανθρώπους της διοίκησης. Στο γήπεδο μέσα, όμως, ήταν υπόδειγμα συναδέλφου, ο ορισμός παίκτη συνόλου.
Από την πρώτη ημέρα στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς έγινε απόλυτα αποδεκτός. Αργός, όμως όχι μονότονος, όχι μονοκόμματος, παιδί της πάλαι ποτέ σχολής των πλαβί. Έπαιζαν τη μπάλα με τα δάκτυλα και ο καθένας έβγαζε ελευθεριότητα στην ποδοσφαιρική του έκφραση.
Με τον Μπάγεβιτς, αναμφισβήτητα την πιο μεγάλη προπονητική προσωπικότητα του πρωταθλήματος τις τελευταίες δεκαετίες, η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ το 1978, μετά από 39 χρόνια. Το πρώτο νταμπλ η ΑΕΚ το πήρε το 1939.