Γεννήθηκε στη θύρα 7 του Ολυμπιακού. Να μην απελπίζεται ο ίδιος, να πιστεύει στη θεωρία του Δαρβίνου, κάτι σχετικά θα έχει ακούσει για τον έτσι που μιλάει για την εξέλιξη των ειδών. Το ίδιο και ο άλλος που η ύπαρξή του ξεκίνησε από τη θύρα 13 του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου περί “της φυσικής επιλογής” και στον βάζελο, όπως και στον γάβρο, είτε προέρχεσαι από το Αιγάλεω, είτε από την Δραπετσώνα, θα επικρατήσουν τα ισχυρώτερα γονίδια. Όποτε θα καταφέρει να ξεφύγει από τον οπαδισμό, τον καφρισμό, τον χουλιγκανισμό.
Είμαστε εξέλιξη των πιθήκων; Παίζουμε με τις θεωρίες. Δεν ξέρουμε τίποτα. Κάνουμε εικασίες. Κάποιοι, δηλαδή, παρουσιάζουν τις δικές τους σκέψεις. Τις δικές τους θεωρίες. Για το πως βρέθηκε στη γη ο άνθρωπος. Κι αν ήταν πάντα άνθρωπος, όχι κάποιο άλλο πλάσμα με ουρά, και μετεξελίχθηκε.
Ο Άλφρεντ Ράσελ Ουάλας, Ουαλλός φυσιοδίφης, γεννήθηκε Ιανουάριο του 1823, το ‘ριξε κι αυτός στην έρευνα πριν καταλήξει στη δική του θεωρία. Στη δική του εξήγηση. Σχεδόν υποστήριξε και αβάνταρε τη θεωρία του σύγχρονού του Τσαρλς Ντάρβιν, του γνωστού Δαρβίνου, που είχε τρελάνει τον κόσμο με το βιβλίο του “Η καταγωγή των ειδών”.
Ο Ουαλός εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 του χρόνια, λόγω οικονομικών δυσκολιών, και συνέχισε αυτοδίδακτος. Ήταν αρκετό, είχε το ”μικρόβιο” μέσα του. Αμολύθηκε στον Αμαζόνιο, παρέα μ’ έναν εντομολόγο, και έψαχνε και ψαχνόταν εκεί στο τροπικό δάσος μέσα. Ό,τι είδε, ό,τι σκέφτηκε, τα παρουσίασε στον Δαρβίνο κι εκείνος, με βάση και τις ιδέες του Ουάλας, έκανε το μπαμ, το 1858.
Διαβαστε ακομα:
ΑΤΟΜΟ ΝΑΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟ