«Δεν θα ήθελα τη φούστα τόσο μακριά…» ζήτησε μια πελάτισσα στη μπουτίκ «Bazaar» από την 30χρονη ιδιοκτήτρια Μαίρη Κουάντ. Δεν ήταν η μόνη, λες ήταν συνεννοημμένες, κυρίες και δεσποινίδες… Όσες αγόραζαν φούστες κάποια στιγμή δεν τους άρεσε το… κανονικό μέγεθος.
«Πιο κοντά…». Φθάνει τόσο; «Λίγο ακόμα…». Είναι καλά μέχρι εδώ, κοιτάξτε στον καθρέπτη… «Κι άλλο, θα ένοιωθα πιο άνετα αν η φούστα ήταν τουλάχιστον πέντε πόντους επάνω από το γόνατο…».
Η Ιστορία κατέγραψε ότι η Αγγλίδα Μαίρη Κουάντ γέννησε τη μίνι φούστα και την πρωτοπαρουσίασε σε κολεξιόν στις 10 Ιουλίου, το 1964 (Πέθανε τον περασμένο Απρίλιο στα 93 της). Στην πραγματικότητα ήταν μια γυναικεία επιλογή, μια βούληση απόλυτης θηλυκότητας και απλά η ιδιοκτήτρια της μπουτίκ στο Κολωνάκι του Λονδίνου, στο Chelsea, προσαρμόστηκε…
Και επειδή η δαιμόνια Μαίρη Κουάντ ήταν γυναίκα της μόδας και επειδή η μόδα δεν μπορεί να είναι σταθερή, διαφορετικά δεν είναι… μόδα, η ίδια η ιδιοκτήτρια της μπουτίκ στο Τσέλσυ καθιέρωσε και τη μίντι φούστα, αλλά και τη μάξι φούστα! Μίντι και μάξι τη δεκαετία του ’70, αλλά τη δεκαετία του ΄80 επιστροφή στο μίνι!
Τη δεκαετία του ΄60, όπου τότε όλα πήραν φωτιά, τα χρόνια των χίπυς και του Βιετνάμ, των Μπητλς και των ναρκωτικών, της σεξουαλικής απελευθέρωσης και του Μάη ’68, τότε που ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι και κυκλοφόρησε το αντισυλληπτικό χάπι, ήρθε και η μίνι φούστα. Όχι πια ρούχα να ντύνουν όλο το γυναικείο σώμα, το οποίο πια στην εποχή μας δεν χρειάζεται κορσέδες και τους μεσαιωνικούς φραμπαλάδες.
Διαβαστε ακομα:
ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ