Ήλθε με τους γονείς της στην Ελλάδα η εικοσάχρονη Γκρέτε αποφασισμένη να γνωρίσει τον έρωτα, τον σεξουαλικό έρωτα η παρθένα ακόμα. Παραμονές των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας είναι φιλοξενούμενοι είναι για λίγες ημέρες στη βίλα κυκλαδίτικου νησιού, ευρωβουλευτίνας της αριστεράς που έχει αναπτύξει μία σχέση φιλίας αλλά και πολιτικής σκοπιμότητας με τη δική της μητέρα, επίσης αριστερής ευρωβουλευτίνας της Νορβηγίας.
Η νεαρή Νορβηγίδα απογοητεύθηκε όταν έφθασε στο νησί. Ήλπιζε ότι κάτι θα μπορούσε να προκύψει με έναν από τους δύο γιους της Ελληνίδας ευρωβουλευτίνας, τους οποίους είχε δει μόνο σε φωτογραφίες. Ατυχία. Και οι δυο έλειπαν στο εξωτερικό για αγώνες, ο ένας κολύμβησης, ο άλλος ταεκβοντιστής.
Κάθε μέρα στη θάλασσα. Μετά από μία εβδομάδα παραμονής, η Γκρέτε βρίσκεται με τον Κλεάνθη σε μία έρημη, από τις δυο-τρεις “κρυφές” παραλίες του νησιού, όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Η μητέρα της εκτάκτως και ανεπισήμως κλήθηκε στην Αθήνα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι δύο γυναίκες αναχώρησαν με αεροπλάνο, θα επιστρέψουν μετά από δύο ημέρες. Ο πατέρας της προτίμησε να αναπαυθεί. Είναι κάποιας ηλικίας, έχει και προβλήματα υγείας.
Ανάμεσα στην Γκρέτε και τον Κλεάνθη, τον 50χρονο αποτυχημένο συγγραφέα, αναπτύχθηκε μία ιδιάζουσα σχέση, μία συμπάθεια συνωμοτικού τύπου, λες και σε συνεννοούνται με κώδικα επικοινωνίας οι δυο τους μπροστά στους άλλους. Η ανάγκη να έρθει ο ένας κοντά στον άλλον, βρήκε το χρόνο της ακριβώς τούτες τις στιγμές που οι δυο τους είναι πλέον μόνοι.
– Σε μια συμμαθήτριά μου είχε επιτεθεί ένας καθηγητής, στην ηλικία σου, αυτή τον κατήγγειλε και τον καταδικάσανε.
“Πολύ καλά του κάνανε!” της απαντάει ο Κλεάνθης.
– Μα, εσύ έχεις πει ότι ο έρωτας στη φύση του είναι βίαιος.
“Έτσι είναι. Ο έρωτας είναι υπεράνω λογικής, είναι σεισμικός, δαιμονικός. Και το σεξ έχει αγριότητα. Αυτό δεν δικαιολογεί κανένα με το ζόρι να θέλει να επιβάλλει την επιθυμία του”.
– Αποδέχεσαι, δηλαδή, την αγριότητα στο σεξ όταν το θέλουν και οι δύο…, συμπεραίνει η Νορβηγίδα.
“Κάπως έτσι…”.
Ο άνδρας παρατηρεί ότι αυτή η κουβέντα, που η ίδια η Νορβηγίδα άνοιξε, της έχει αλλάξει τη φωνή, και έχει ανεβάσει τους κτύπους της καρδιάς της.
– Η φίλη μου δεν ανταποκρίθηκε στον καθηγητή μας.
“Δεν θα την… καταδικάσουμε γι’ αυτό! Όπως και δεν θα την κατηγορήσουμε αν πήγαινε με τον καθηγητή…”, σχολιάζει αστειευόμενος ο άνδρας.
Ο Κλεάνθης αποφεύγει να της δείξει ότι αυτή η συζήτηση τον ενδιαφέρει περισσότερο από όσο εκείνη, η οποία επιμένει να τη συνεχίζει. Κάποια στιγμή, ξαφνικά, της ρίχνει μια χούφτα με νερό στο ηλιοκαμένο κορμί της. Έλαμψε το αστραφτερό χαμόγελό της. Κι ένα ψεύτικο παράπονο ζωγραφίστηκε στο ζωηρόχρωμο πρόσωπό της.
– Δεν είσαι εντάξει! Καθόλου εντάξει…, του παραπονέθηκε.
“Μόνο για να συζητάμε ήρθαμε εδώ; Μπρος, βούτα στο νερό, διαφορετικά θα σε ρίξω με τη… βία”, την προκαλεί.
-Ρίξε με εσύ!…, του κάνει παιχνιδιάρικα.
Στην επιστροφή μετά από μία ώρα, μέσα στο σκάφος, του λέει πως κάτι της χρωστάει, ότι δεν τελείωσαν την κουβέντα τους.
“ Έλα τώρα, πιάσε το τιμόνι, να οδηγήσεις εσύ…” της προτείνει δασκαλίστικα. Το κορίτσι χάθηκε ανάμεσα στα μπράτσα του. Τα τέσσερα χέρια, τα δικά του και τα δικά της μαζί, έπιασαν το πηδάλιο. Όσο ανέπτυσσε ταχύτητα ο άνδρας, τόσο χαιρόταν και απελευθερωνόταν η Γκρέτε.
“Να σ’ αφήσω να το πας μόνη σου…”.
-Όχι! Μη φεύγεις από δίπλα μου, σε παρακαλώ.
“Είσαι φοβιτσιάρα!”.
-Όχι δεν είμαι!
Την πλησίασε, στάθηκε πάλι από πίσω της, χαμήλωσε τελείως ταχύτητα, μάζεψε τα χρυσόξανθα μαλλιά της, σκέτη χαίτη λιονταριού, τα σήκωσε ψηλά και έλυσε το φιογκάκι του μπικίνι στο λαιμό της.
Διαβαστε ακομα: