Ποιος το έκανε το Πολυτεχνείο; Οι φοιτητές. Πρόσεχε πολύ καλά τι διαβάζεις. Την αντίσταση εναντίον χούντας τη σήκωσαν οι φοιτητές, όχι οι πολιτικοί. Πρόσεξε καλά, δεν ξέρεις που θα σε πάω. Οι πολιτικοί δεν είναι να κάνουν επαναστάσεις, είναι μόνον να τιμούν παραμύθι φούρναρης τις επαναστάσεις, τις εξεγέρσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όμως μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν νεκροί. Αν δεν σκοτωθεί κανείς, μάλιστα από μπάτσο, τότε γι αυτούς είναι της πλάκας ιστορία η αντιστασιακή ενέργεια.
» …Του κλήρου όπως τώρα πρώτιστο χαρακτηριστικό ήταν και τότες η ιδιοτέλεια. Παπάδες, οι ένοχοι της κακομοιριάς του λαού. Παραμύθι ότι η εκκλησία ήσαντο το έθνος. Η εκκλησία στήθηκε όχι μητέρα, αλλά λάμια μητριά. Στην Ύδρα έγινε γενική συνεισφορά για τον αγώνα και τα λιγώτερα προσφέρουν οι κληρικοί, αν και πλούσιοι. Ένας φιλέλληνας στο Άργος ήθελε να οργανώσει νοσοκομείο σ’ ένα μοναστήρι και ο ηγούμενος τον πέταξε έξω».
Αυτά επί τουρκοκρατίας. Τι έγινε επί χουντοκρατίας; Το Πολυτεχνείο. Ποιοι κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας; Η γενιά του Πολυτεχνείου. Αυτοί έγιναν υπουργοί, αυτοί κατέλαβαν τον κρατικό μηχανισμό. Το πιο κατάμαυρο φεγγάρι της Ιστορίας της τα τελευταία χρόνια πέρασε η Ελλάδα. Χωρίς υπερβολή ήταν έργο της γενιάς του Πολυτεχνείου. Μαζί τα φάγαμε, όπως είπε ο άλλος.
Διαβαστε ακομα:
ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ… ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ