Οικογένεια της Καμόρα, δηλαδή της Νάπολι, αυτή του Γκαμπίνο, όχι της Ντραγκέτα, της μαφίας με καταγωγή από Σικελία. Ο δολοφονηθείς Φρανκ Κάλι κρατούσε την παράδοση της οικογένειας, δηλαδή τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Τα παλιά χρόνια τα φακελάκια με κοκαΐνη, πριν τα ρίξουν στην αγορά, τα έραιναν με «διαβασμένο» από παπά, με ιερό νερό, με σκοπό να μη πεθάνει κανένας χρήστης.
Υπάρχει και η «Παναγιά της Καμόρα». Η προστάτιδα της καμορανέζικης φαμίλιας. Δεν απαγορεύει ο Θεός στους πιστούς να εγκληματούν, αρκεί να είναι καλοί χριστιανοί. Και οι Έλληνες πειρατές είχαν τον δικό τους άγιο, τον Νικόλαο. Καλός άγιος, όχι μονάχα για τους νόμιμους, τους νοικοκυραίους ναυτικούς
Δολοφονία χωρίς σημειολογία είναι σα να μην έγινε. Πάντα η μαφία σκοτώνει με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάει το «μήνυμα» της. Να ”μηνύσει” για ποιο συγκεκριμένο λόγο καθάρισε κάποιον. Μόνο έτσι αξίζει η δολοφονία, η τιμωρία, η εκδίκηση. Τον Φράνκ Κάλι τον πυροβόλησαν και πεθαμένο πια τον ποδοπάτησε το αυτοκίνητο των εκτελεστών. Ποια είναι η αποκωδικοποίηση αυτής της δολοφονίας; Το θύμα δεν ήταν συνεργάσιμο με τις άλλες τέσσερις ιταλικές φαμίλιες του υποκόσμου στην Αμερική.
Οι 5 οικογένειες της ιταλοαμερικάνικης μαφίας: Μπονάνο, Κολόμπο, Γκαμπίνο, Τζενοβέζε και Λουκέσε.
Πέντε οι αρχηγοί. Ο Φράνκ Κάλι πιθανόν την είδε capo di tutti capi, αφεντικό των αφεντικών, όπως ο Σαλβατόρε Μαρατζάνο. Αυτόν τον καθάρισαν το 1931, πέντε μήνες αφού αυτοανακηρύχθηκε αρχινονός.
Διαβαστε ακομα: