Με ιερατική γενειάδα και μ’ ένα μυστηριώδες βλέμμα, όπως απαιτούσε ο ρόλος του, ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ένας ακόμα κινηματογραφικός Ρασπούτιν σε ταινία, το σενάριο της οποίας πρώτα ενέκρινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε πει για τον δαιμόνιο μυστικιστή: «Έχω πολλά κοινά με τον Ρασπούτιν, αυτήν την ιστορική προσωπικότητα, αμφιλεγόμενη ανάμεσα στην αγιοσύνη και τη σχιζοφρένεια. Η γιαγιά μου ήταν μάντισσα και θεραπεύτρια, καταλαβαίνω τι σημαίνει, τι είναι να διαθέτεις ενέργεια που άλλοι δεν έχουν…».
Μυθικών διαστάσεων το πέος του Ρασπούτιν. Έχουν λεχθεί πολλά για τη ζωτικότητά του και το μήκος του. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί σήμερα με βεβαιότητα ότι το πέος – γίγας του ψευτοκαλόγερου από την Σιβηρία είναι πράγματι εκείνο που εκτίθεται στο Ερωτικό Μουσείο του Λένινγκραντ. Και διατηρείται με ειδικές χημικές ουσίες.
Λέγεται ότι οι δολοφόνοι του 47χρονου Ρασπούτιν το 1916, σα σήμερα στις 30 Δεκεμβρίου, τον ακρωτηρίασαν, του αφαίρεσαν το πέος, επειδή θεωρούσαν προσβλητική για την μεγάλη Ρωσία την επιρροή του στον τσάρο και την τσαρίνα. Νεώτερες έρευνες δεν το επιβεβαιώνουν. Τέλος πάντων, αυτό που πιθανολογείται ότι είναι το πέος του Ρασπούτιν, μετά την κομουνιστική επανάσταση του 1917 μεταφέρθηκε στη Γαλλία, σε… συλλέκτη ο οποίος τελικά το πούλησε στο μουσείο της Πετρούπολης.
Διαβαστε ακομα: