Από τις 30 Δεκεμβρίου, σα σημερα το 2015, κυκλοφορεί νόμιμα πλέον το περιβόητο βιβλίο Mein Kampf του Αδόλφου Χίτλερ. Μέχρι τότε ίσχυαν περιορισμοί στη δημοσίευσή του από την ίδια την Γερμανία. Αποφασίστηκε τελικά η έκδοση, με καθυστέρηση 70 χρόνων του χιτλερικού πονήματος «Ο Αγών Μου», ένα ατελείωτο ντελίριο αυτοβιογραφικό του τρελού. Θεωρείται η Βίβλος του παγκόσμιου ναζισμού, έργο στο οποίο ο συγγραφέας αναπτύσσει την πολιτική του σκέψη.
Δεν είναι λίγοι, μιλάμε για επώνυμους, πολιτικούς κι όχι, που διαφώνησαν ανοικτά για την άρση της απαγόρευσης της έκδοσης του «Μέιν Κάμπφ», όπου υμνείται ο εθνικοσοσιαλισμός, ο πανγερμανισμός, ο αντισημιτισμός. Η έκδοση, τούτο το μανιφέστο του Χίτλερ, από το Ινστιτούτο της Σύγχρονης Ιστορίας, κρατικό φορέα της Γερμανίας, περιλαμβάνει και 3.500 σχόλια διαφόρων διαπρεπών επιστημόνων κι έτσι δεν παραδίδεται στον κόσμο χωρίς επιχειρηματολογία. Χωρίς τον «αντίλογο».
Φοβούνται τον Χίτλερ; Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι… «ζει». Όπως «ζει» π.χ. ο Λένιν, ο Τσε, ο Στάλιν, ο Αλέξανδρος, όποιος και μετά το θάνατο του έχει θαυμαστές, οπαδούς.
Η γερμανική κυβέρνηση αντιδρούσε αποφασιστικά στην έκδοση του Mein Kampf σε κάθε χώρα του κόσμου, ακόμα και από αντιναζιστικούς εκδότες. Στην Ελλάδα το Ευαγγέλιο του Χίτλερ εκδόθηκε έξι φορές, η πρώτη μετάφραση το 1961, η τελευταία το 2006 από τις εκδόσεις Κάκτος.
Διαβαστε ακομα: