Έφυγαν εννέα ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ, ήλθαν εννέα. Έτσι συμβαίνει σ’ όλες τις ομάδες, ντόπιες και ξένες. Κινητικότητα στις μεταγραφές. Το τι ψάρια θα πιάσει η καθεμιά θα μας το πουν τα γήπεδα, όχι τα πρωτοσέλιδα. Το πανηγύρι όταν έρχεται ο καινούργιος ποδοσφαιριστής είναι στο πρόγραμμα. Ποιος ασχολείται με τον παικταρά όταν στο ζύγι μετριέται λειψός και πάει στο καλό.
Στη θεωρία η ΑΕΚ φαίνεται ενισχυμένη στο νταραβέρι των μεταγραφών. Δεν φαίνεται, δηλαδή, να βγαίνει χαμένη με την ”απώλεια” των εννέα που αποχώρησαν από το ρόστερ, ενώ φαίνεται ενισχυμένη με τους εννέα που προστέθηκαν. Το ”φαίνεται” είναι θεωρητικό. Όπως εντυπώσεις μόνο δίνουν, καλές εντυπώσεις, οι εμφανίσεις της ΑΕΚ και τα αποτελέσματα στα φιλικά ματς.
Μη λησμονούμε ότι στο περασμένο πρωτάθλημα το ρόστερ της ΑΕΚ δεν δικαιολογείται για τόσο δραματικά απογοητευτικά αποτελέσματα. Πέρα από την αξία των παικτών παίζει και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Το ηθικό της ομάδας, πριν βγουν οι ένδεκα φανέλες στο γήπεδο.
Η ΑΕΚ χρειαζόταν ταχύτητα στο παιχνίδι της. Τι να την κάνεις την ποιότητα όταν τα γκάζια δεν είναι πατημένα. Ο Γιόνσον, ο Γκατσίνοβιτς και (φώτο) και ο 1μ. 68 Μεξικανός δανεικός Πινέδα υπολογίζονται βασικοί στην τριάδα του κέντρου. Να παρουσιαστεί μια άλλη ΑΕΚ, που δεν θα αρκείται απλά στην κατοχή και την υπεροχή, χωρίς αντίκρυσμα.
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι στα κάτω τους. Σε πορεία προς τα κάτω. Ερωτηματικό ο Παναθηναϊκός, που έχει ξεχάσει ότι κάποτε, συγκεκριμένα του 2010, είχε πάρει πρωτάθλημα. Είναι και ο Άρης, γιατί όχι. Ο οποίος Άρης δεν είναι Παναθηναϊκός, άρα η όποια ανωτερότητα του δεν φτάνει, εκτός κι αν η αγωνιστική του διαφορά από τους αντιπάλους της κορυφής είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.
Ευνοϊκή, λοιπόν, η σαιζόν για την ΑΕΚ, όταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ αναμένεται να παρουσιαστούν κατώτεροι σε σύγκριση με τη σαιζόν 2021-22. Η τράπουλα είναι στημένη για πάρτη της ΑΕΚ.
Διαβαστε ακομα: