Έχουν γράψει τα άντερα τους για την αγαμία που έχει κτύπησει κατακέφαλα τη νέα γενιά. Ότι αγόρια και κορίτσια δεν ενδιαφέρονται για το σεξ. Ότι έχουν σαφή και σαφέστατη μικρότερη ερωτική επιθυμία σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Κατ’ αρχήν, ας δεχθούμε ότι πράγματι είναι αξιόπιστες οι σχετικές επιστημονικές διαπιστώσεις, προϊόντα ουκ ολίγων ερευνών από ειδικούς και πανεπιστημιακούς. Όλους όσους ενδιαφέρονται για την έγκυρη πληροφόρηση, τι παίζει σήμερα στον πλανήτη.
Γιατί, όμως, άλλαξε η συμπεριφορά και η σεξουαλική σκέψη στους ”millenials”, στα παιδιά που γεννήθηκαν γύρω από το 2.000, λίγο μετά και λίγο πριν το millenium; Λάθος να σχολιάζεται αρνητικά η νέα γενιά, η οποία ξεπετάχτηκε σε περιβάλλον που – στο φινάλε – δεν διαμόρφωσε η ίδια. Γεννήθηκε και ανατράφηκε σε κόσμο ”άγνωστο”, ακόμα και στους γονείς τους.
Παιδί της εποχής του είναι ο πιτσιρικάς σήμερα. Η τεχνολογία με τα gadgets τον ξεκώλιασε. Του γάμησε τα κατσαπουτσάλευρα. Τον έκανε ζόμπυ. Ούφο σκέτο. Του μιλάς ανθρώπινα και σε βλέπει για εξωγήϊνο, αν καταδεχθεί να σε δει, ότι υπάρχεις, ότι δεν είσαι ξωτικό, κάποιο απολίθωμα πεπερασμένης εποχής.
Καταργούμε την ανθρώπινη φύση αν απαιτούμε να φάει ο χορτασμένος. Να θέλει να πιει αυτός που δεν διψάει. Να κοιμηθεί με το ζόρι αυτός που δεν νυστάζει, που μόλις ξύπνησε μετά από ύπνο 17 ωρών. Αν ο 17χρονος και 21χρονος της δεκαετίας του ’50 και του ’60 κυκλοφορούσε ανάμεσα σε κορίτσια της ηλικίας του με τα βυζιά και τα μπούτια έξω, θα τις είχε ξεσκίσει και δεν θα χόρταινε. Θα ήθελε κι άλλες.
Τι λέμε; Λέμε πως ο έρωτας δεν πεθαίνει, εννοώ το αίσθημα και η γλυκειά σκέψη για τον άλλον, την άλλην. Εκείνο που διαφοροποιείται είναι η κλιματική αλλαγή, όταν λοιώνουν εκατομμύρια πάγοι στη γη. Και η δασκάλα μπροστά στον πίνακα λέει ”Εδώ, παιδιά, υπήρχε κάποτε ένα ποτάμι, κι εκεί είναι η πρώην λίμνη τάδε… ”.
Σ’ αυτόν τον κόσμο προσαρμόζεται – θέλει δεν θέλει – η νέα γενιά και επόμενο είναι να συμπεριφέρεται και σεξουαλικά σαν πιόνι, σαν κομμάτι της ψηφιακής εποχής της.
Διαβαστε ακομα: