Μεταγραφές με εκατομμύρια σε διψήφιο αριθμό. Περισσότερες από κάθε άλλο καλοκαίρι. Επόμενο. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες που συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ποδόσφαιρο ευημερεί κι αυτό φαίνεται καθαρά στο νταραβέρι των μετακινήσεων των ποδοσφαιριστών από τη μια στην άλλη εταιρεία.
Παικταράς αλλά δεν θεωρείται απόλυτα απαραίτητος στο κλαμπ του. Η εκτίμηση είναι πως προτιμότερο να πουληθεί, έστω και σε αντίπαλη εταιρεία, σε κλαμπ με τους ίδιους στόχους. Δεν θα μας λείψει. Στο φινάλε επιχειρήσεις είμαστε, αγοράζουμε και πουλάμε.
Θεός για την Μπαρτσελώνα ο Μέσι, κι όμως ο λεβέντης με την απόφαση του να υπογράψει σ’ άλλη ομάδα απέδειξε πως είναι κι αυτός επιχειρηματίας. Όλοι στο ποδόσφαιρο σκέφτονται επιχειρηματικά, τουτέστιν την κερδοφορία. Την κονόμα, μ’ άλλα λόγια.
Μόνο ο οπαδός δεν βλέπει τα πράγματα οικονομικά. Τα βλέπει ρομαντικά. Και κάνει το κορόιδο, δηλαδή πως δεν καταλαβαίνει… Συνεχίζει να… πιστεύει στη φανέλα. Στην ομάδα του. Στη θρησκεία του.
Ο εμβληματικός παίκτης της Μπάγερν Λεβαντόφσκι παράτησε την ομαδάρα του και πήγε στη χρεωκοπημένη Μπαρτσελώνα. Έτσι έκρινε. Ο Τσουαμένι (φώτο) από την Μονακό στην Ρεάλ με ποσό ρεκόρ εποχής, 80 εκ. Με 75 ο Νούνιες στην Λίβερπουλ από την Μπενφίκα. Ο Ντε Λιχτ με 67 από την Γιουβέντους στην Μπαγερν. Ο Χάλαντ με 60 από την Ντόρμουντ στη Σίτυ κλπ κλπ.
Διαβαστε ακομα: