Πεθαίνει ένας παλιός ποδοσφαιριστής και γράφουν την είδηση του θανάτου του, γιατί; Και αναφέρουν δυο τρία πραγματάκια από τη ζωή του, τον καιρό που μεσουρανούσε στα γήπεδα, γιατί; Οπωσδήποτε έχει νόημα, με αφορμή το θάνατο παλαιού άσσου, κάθε ρεπορτάζ ρετρό, αν φέρνει στο παρόν το παρελθόν. Ποια ήταν η Ελλάδα πριν τέσσερις και πέντε δεκαετίες. Τι έπαιζε στο ποδόσφαιρο πριν 50 και 60 χρόνια.
Στα 85 του πέθανε ο Μίμης Στεφανάκος. Ομορφόπαιδο και γι’ αυτό έπαιξε και στο σινεμά, μάλιστα πρωταγωνιστής σε μερικές ελληνικές ταινίες. Και με γάμο έγινε για μικρό διάστημα ζευγάρι με την σπουδαία μπριόζα Μάρθα Καραγιάννη.
Αεκτζής ήταν ο Στεφανάκος και πριν υπογράψει στην αγαπημένη του ομάδα βρέθηκε στον Ολυμπιακό. Έργο που έχει παιχθεί πολύ συχνά. Άλλης ομάδας οπαδός είναι ο παίκτης και, τελικά, δοξάζεται και ταυτίζεται με τη φανέλα άλλης ομάδας.
Την εποχή του Μίμη Στεφανάκου οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για την… ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Ξεχάστε το παραμυθάκι για τα μικρά παιδιά, ότι έπαιζαν για τη φανέλα της ομάδας τους. Κανένας, ποτέ δεν έπαιξε για τη… φανέλα. Η σκέψη δεν ήταν τα λίγα φράγκα που θα κέρδιζαν από τη… φανέλα, αλλά ο διορισμός στις κρατικές επιχειρήσεις, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Αστυνομία κλπ.
Έφυγε από τον Ολυμπιακό πριν της ώρας του ο Στεφανάκος διότι δεν του έδωσαν μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Και πήγε να παίξει στη Νότια Αφρική, και σ’ αυτή τη μετακίνηση μεσολάβησε δικηγόρος βαζέλος.
Οι πολλές ερωτικές κατακτήσεις του Μίμη Στεφανάκου ήταν στον καλλιτεχνικό γυναικόκοσμο. Τραγουδίστριες κυρίως, ηθοποιήνες κ.α. Τέλος, το σλόγκαν ”Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!” βγήκε από φράση του Μίμη Στεφανάκου. Ιστορικά βεβαιωμένο.