Επιστήμονες, όχι τίποτα καφενόβιοι, λένε πως ο άνθρωπος κυκλοφορεί στον πλανήτη εδώ και πέντε δισεκατομμύρια χρόνια. Όχι πέντε, λένε άλλοι, για την ακρίβεια η παρουσία του δίποδου στη γη είναι τέσσερα και μισό δις χρόνια.
Με βάση συγκεκριμένες έρευνες επιστημονικές και όχι αέρα πατέρα εκτιμήσεις βγαίνει τόσο η ηλικία της γης όσο και του κατακτητή της, του ανθρώπου.
Στο χωριό Τράχηλος, κάπου δυτικά της Κρήτης πριν λίγες μέρες βρήκαν πατημασιές ανθρώπινες κι έβγαλαν το συμπέρασμα πως είναι οι αρχαιότερες. Χρονολογούνται πριν από έξι δις και πέντε χιλιάδες χρόνια. Μέχρι σήμερα οι πιο παλιές πατημασιές από άνθρωπο είχαν επισημανθεί στην Τανζανία και είναι βέβαιοι ότι ανήκουν σε πρωτόγονο πριν 2,5 δις χρόνια.
Ένα είναι βέβαιο. Το ακλόνητο στάνταρ. Ο άνθρωπος από την ημέρα που πάτησε στη γη είναι ίδιος. Τα αυτιά του π.χ. παραμένουν εκεί που τα είχε και πριν ένα και πριν πέντε και έξι δισεκατομμύρια χρόνια. Στο ίδιο σημείο του σώματος, όπως τα μάτια, η καρδιά, τα χέρια, το συκώτι, τα νεφρά, τα γεννητικά όργανα κλπ.
Πάντα είχε μαλλιά στο κεφάλι ο άνθρωπος, νύχια στα δάκτυλα, τρίχες στις μασχάλες και στα απόκρυφα, τα οποία κάποτε δεν ήταν απόκρυφα. Τι άλλαξε στον άνθρωπο; Τίποτα, επί της ουσίας. Η μεγάλη αλλαγή θα γίνει μόνο αν σταματήσει να έχει ανάγκη από τροφή.
Διαβαστε ακομα: