Άλλο παίζει μπάλα ένα πιτσιρίκι φώτο), άλλο παίζει στοίχημα, ποδοσφαιρικό ή όχι. Ένα γειτονάκι έχει αρχίσει να ποντάρει και είναι μόλις 14 χρονών. Δεν το παίρνεις σοβαρά το πράμα. Πιθανόν και οι γονείς του να μην ανησυχούν που ο λεβέντης τους ξεπετάχθηκε τόσο πρόωρα και δείχνει… προχωρημένος από πριν βγει από το αυγό. Βέβαια. Αν το δει επιπόλαια ο γονιός θα σκεφτεί πως εκείνος στην ηλικία του παιδιού του δεν είχε κομπιούτερ, κινητό, και δεν ήξερε τι είναι κουμάρι.
Όταν λέμε στοίχημα εννοούμε με φράγκα. Ποδοσφαιρικό, λόττο, καζίνο και άλλα. Όχι τάβλι ή ένα επιτραπέζιο, παιχνίδι παρεάτο, να κάνουμε διάλειμμα στο διάβασμα.
Θυμήθηκα το γειτονάκι όταν διάβασα το αποτέλεσμα πανευρωπαϊκής έρευνας σε ανήλικους στην Ελλάδα. Σε παιδιά μέχρι 18 χρονών, δηλαδή. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Δυο στους πέντε ανήλικους, δηλαδή το 40%, έπαιξε τουλάχιστον μια φορά το 2020. Νούμερο τρομακτικό, Που τρομάζει.
Και το 14% των Ελλήνων ανηλίκων έπαιξε στοίχημα από 2 έως 4 φορές τον μήνα. Και σύμφωνα με το τελευταίο εύρημα, ο ένας στους 4 στοιχημάτιζε σε πρακτορείο και ο ένας στους 18 μέσω διαδικτύου.
Να το σημειώσουμε κι αυτό: Οι ανήλικοι στοιχηματίζουν με λεφτά του μπαμπά.
Διαβαστε ακομα: