Αρνείται να κάνει εμβόλιο. Έχει τέτοιο δικαίωμα; Βεβαίως, αν απομονωθεί. Αν ξεκουμπιστεί, και πάει να ζήσει εκτός κοινωνίας. Είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Δεν είναι ελεύθερος να αρνηθεί την επιστήμη. Την υπεράνω όλων. Το τι λέει ο παπάς ή ο πολιτικός δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στην απόφαση της επιστήμης. Τελειώσαμε.
Πατέρας όρμησε στον διευθυντή λυκείου διότι αυτός αρνούνταν την είσοδο στο σχολείο μαθητή, ο οποίος δεν είχε μαζί του self test. Και ομολόγησε το παιδί πως δεν είχε κάνει self test. Είπαμε. Δημοκρατία έχουμε και νόμιμη είναι η ελευθερία- όχι και η ασυδοσία. Όχι η ανυπακοή στην επιστήμη.
Αγγλία, στα μισά του 19ου αιώνα. Στη ζωή έχουν γίνει απίστευτες, συνταρακτικές εξελίξεις. Σήμερα μοιάζουν απίστευτες. Το 1850, λοιπόν, στο Λονδίνο (φώτο), όπου απαγορευόταν σ’ όλους η εργασία τις Κυριακές, τις ώρες της εκκλησιαστικής λειτουργίας δεν κυκλοφορούσε ψυχή στους δρόμους. Ή στο σπίτι θα έμενε ο Λονδρέζος ή θα βρισκόταν στην εκκλησία. Ένα από τα δυο.
Η αστυνομία είχε κάθε δικαίωμα να συλλάβει όποιον ξέμπαρκο σουλάτσαρε και στη συνέχεια τον οδηγούσε… , που; Έχασε όποιος σκέφτηκε πως μπουντρούμιαζε τον αλητόβιο ή τον έστελνε στο τσαρδί του. Η σωστή απάντηση είναι πως τον πήγαινε με το ζόρι στην πιο κοντινή εκκλησία.
Διαβαστε ακομα: