Συμβαίνει στο νταραβέρι η μια από τις δυο πλευρές να βάζει στο τραπέζι έναν από κοινού όρο. Να μείνει μυστική η συμφωνία μας ολόκληρη ή κάποια σημεία στο συμβόλαιο που θα υπογράψουμε. Με ρήτρα εμπιστευτικότητας. Αν, δηλαδή, έτσι ή αλλοιώς παραβιαστεί το απόρρητο του πράγματος, τότε να αποζημιώσει η μια πλευρά την άλλη. Επειδή υπήρχε η υποχρέωση τήρησης απόλυτης εχεμύθειας. Τι έγινε στην περίπτωση του συμβολαίου του Μέσι με την Μπαρτσελώνα;
Ο παικταράς και με το δίκαιο του ζητάει να αποζημιωθεί διότι το τετραετές συμβόλαιο του (από 2017 έως το καλοκαίρι του 2021) το έκανε πουτάνα η εφημερίδα El Mundo. Το ξεφώνισε στο πεζοδρόμιο. Ζητάει, λοιπόν, τα ρέστα ο παικταράς και απειλεί με αγωγές τόσο τη διοίκηση της Μπάρτσα που το έδωσε στην εφημερίδα, όσο κι αυτήν γιατί το δημοσίευσε.
Μια παρένθεση. Στην Ελλάδα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία αυτό το κόλπο. Τα δικαστήρια, όμως, αναγνωρίζουν κάθε ιδιαίτερη συμφωνία ανάμεσα π.χ. σε συζύγους ή επιχειρήσεις με ρήτρα εμπιστευτικότητας.
Η διοίκηση της Μπαρτσελώνα είναι υπηρεσιακή, όχι εκλεγμένη, και πονηρά επικαλείται πως δεν δώσαμε εμείς το συμβόλαιο σε κανένα μέσο. Σύμφωνα με το συμβόλαιο στην τετραετία ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής παίρνει 555 εκ. ευρώ, από τα οποία έχει ήδη εισπράξει τα 510. Δυο τα αξιοσημείωτα:
1. Ο Μέσι δεν κωλώνει να στραφεί ενάντια στον εργοδότη του, την Μπαρτσελώνα, που οικονομικά είναι κατεστραμμένη. Αυτό σημαίνει για όσους καταλαβαίνουν ότι ο εργαζόμενος Μέσι είναι ισχυρώτερος και για πλάκα βάζει από κάτω του κοτζάμ Μπάρτσα, και την Ιστορία της, και τους τίτλους της, και το γήπεδο των 100,000 θέσεων. Κατάμουτρα της λέει ”Δεν σας έχω ανάγκη, εσείς μ΄ έχετε ανάγκη, δεν στέκομαι στο ότι στην ομάδα σας μεγάλωσα και φοράω 20 χρόνια τη φανέλα σας”.