Το Σεπτέμβριο του 1940 η Ιαπωνία τακιμιάζει με την Γερμανία του Χίτλερ. Ήταν δυνατό στο τέλος του δεύτερου μεγάλου πολέμου να βρει ηττημένους τους σύμμαχους της άλλης πλευράς; Αμερικάνους, Ρώσους, Άγγλους, Γάλλους, Καναδούς, Αυστραλούς και σία. Όλα ήταν μέσα. Τίποτα ακόμα δεν είχε κριθεί κι όταν τον Δεκέμβριο του 1941 μπήκαν στο παιχνίδι οι ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μια μόλις μέρα μετά το Περλ Χάμπορ. Μετά την καταστροφή που υπέστη η αεροπορική τους βάση από την ”αιφνιδιαστική” επίθεση της Ιαπωνίας.
Μνήμη μαύρη, κατάμαυρη της Χιροσίμα. Μνήμη και υπενθύμιση της τραγικής και ανύπαρκτης βούλησης του ατόμου απέναντι στα μεγάλα, τουτέστιν αντιανθρώπινα που αποφασίζουν, που διαπράττουν ”άλλοι”. Κανένας γιαπωνέζος δεν ρωτήθηκε, να μπούμε ή όχι στον πόλεμο, να πάμε με τον Χίτλερ ή τους αντιπάλους του.
Το 1945, σα σήμερα στις 6 Αυγούστου, οι ΗΠΑ έδωσαν τέλος οριστικό στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο με την ρίψη της ατομικής μπόμπας. Ένας ”κουβάς” 4.5 τόννων περίπου με γόμωση ουράνιο έπεσε από το αεροσκάφος ”Little Boy” κι έστειλε στην κόλαση μια πόλη. Την Χιροσίμα.
Ατομική βόμβα έριξαν οι ΗΠΑ και στη πόλη Ναγκασάκι, μετά από τρεις μέρες, στις 9 Αυγούστου. Με γόμωση πλουτώνιο, η μπάλα βάρους 4.670 κιλά. Με δυο ”μπιλιές” επιτόπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80.000 κατσαριδάνθρωποι, έτσι είδαν τους ΑΜΑΧΟΥΣ οι Αμερικανοί. Συνολικά πέθαναν περισσότεροι από 190.000 από την ατομική βόμβα που μετέφερε το ”Αγοράκι”, και την άλλη στο Ναγκασάκι, διότι τους έφαγε η ραδιενέργεια, ο καρκίνος (φώτο).
Η επιχείρηση θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχής από τους Αμερικάνους. Η Ιαπωνία παραδόθηκε άνευ όρων. Ο πόλεμος τελείωσε. Όχι και οι πόλεμοι.
Διαβάστε ακόμα: