Ακούω το άτομο που ξέρει πολλά και σ’ ό,τι λέει έχω τυφλή εμπιστοσύνη. ”Ο Γιατρός είναι απαραίτητος για δυο πράγματα. Μόνον για δερματικά και γυναικολογικά”.
Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που τα ξέρουν όλα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο και χωρίς να έχουν βιώσει γεγονότα και εμπειρίες περασμένων αιώνων, κουβαλάνε διαχρονικές γνώσεις ζωής, πέρα από το αντικείμενο των πανεπιστημιακών, συμβατικών, ακαδημαϊκών πληροφοριών τους. Υπ’ όψιν ότι τα ζώα ξέρουν πολύ περισσότερα πράγματα από τον άνθρωπο. Βέβαια. Αυτά που χρειάζονται να ξέρουν, τα ξέρουν πάρα πολύ καλά, και χωρίς να τους τα διδάξει κανένας. Σα να ξεφύγαμε.
Στον γιατρό πας, με συμβουλεύει ο δικός μου, μόνον αν η κυρά σου έχει γυναικολογικά προβλήματα και, βέβαια, αναγκαίος είναι ο δερματολόγος. Προς τι η κουβέντα; Επειδή επισκεπτόμαστε συχνά- και με το παραμικρό- τον γιατρό. Λάθος. Σοβαρό λάθος. Δεν κάνουμε καλά.
Δεν λέμε τίποτα άλλο παρά την πρόταση της σύγχρονης επιστημονικής αντίληψης στις ΗΠΑ. Δηλαδή; Δεν κάνει καλό η… περισσότερη ιατρική. Τι εννοείς;
Πάει στον γιατρό ο ασθενής, αυτός που φοβάται πως κάτι έχει. Και να μην ενοχλείται σε κάποιο σημείο του σώματος επισκέπτεται τον δόκτωρα στο πνεύμα της προληπτικής ιατρικής, που έχει επικρατήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Τον εξετάζει ο δόκτωρ και by the book, για να είναι σωστός επιστήμων, στέλνει τον ασθενή για… εξετάσεις. Να δούμε και τούτο και το άλλο. Οι εξετάσεις όλο και κάτι θα βρουν, οπότε ο άνθρωπος θα πλακωθεί σε θεραπείες, σε φάρμακα, ίσως και σε τίποτα μικροεπεμβασούλες.
Όλα αυτά στατιστικά έχουν αποδειχθεί περιττά κατά 80-85%. Και σε βάρος της υγείας των «ασθενών»! Με τις επιπρόσθετες εξετάσεις «κάτι»… ανιχνεύεται και, πάντα by the book, διότι αυτό επιτάσσει η σύγχρονη- αλλά ήδη καταδικασμένη ιατρική- ο ”ασθενής” ξαπλώνει κατ’ ευθείαν στο χειρουργείο. Για να… προλάβει το κακό μη και μεγαλώσει. Χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι το «κακό» δεν είναι τόσο… κακό. Το δε χειρουργείο πιθανόν να προκαλέσει άλλο πρόβλημα στην υγεία του «ασθενούς».
Τελικά, μη λέμε πολλά, η σούπερ εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, που έφθασε να τσεκάρει απίστευτες «λεπτομέρειες», βάζει σε μπελάδες τον κόσμο. Όσα διαβάσατε δεν είναι απόψεις και φιλοσοφίες προσωπικές, αλλά το απόσταγμα της αληθούς επιστήμης, της πιο προχωρημένης που έχει κατανοήσει τις φυσικές δυνατότητες του οργανισμού μας από τη μια και από την άλλη αρνείται να μεγαλοποιεί τους κινδύνους που διαφαίνονται σε διαγνώσεις, σε εξετάσεις.
Διαβάστε ακόμα: