Ερώτημα. Απλό και σαφές ερώτημα. Και όποιος κατανοήσει το περιεχόμενο του ερωτήματος, θα αντιληφθεί πως δεν είναι ανάγκη να δώσει και τη σωστή απάντηση. Βάζεις στο τραπέζι της κουβέντας την ερώτηση, δεν είναι απαραίτητη και η απάντηση. Στο φινάλε συγχαρητήρια να δώσουμε όχι μόνο σ’ αυτόν που γνωρίζει την απάντηση, αλλά και σ’ εκείνον που θα δηλώσει άγνοια. Απεναντίας, για καρπαζά είναι ο άλλος που ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται αμολάει τη μια παρλαπίτα μετά την άλλη, και ό,τι κάτσει.
Τέλος η φιλολογία και προχωρούμε στη δουλειά μας:
– Ο κορονοίός είναι ο εχθρός ή το όπλο του εχθρού;
Εννοώ αν το χτικιό γεννήθηκε μόνο του ή το παρασκεύασαν κάποιοι, που είχαν τους λόγους τους να μολύνουν τον κοσμάκη, αλλά και τη δύναμη να παρασύρουν τα ΜΜΕ να προκαλούν τον πανικό σε βαθμό αδικαιολόγητο.
Δεν το συζητάμε, πως αν τα social media είχαν μια διαφορετική συμπεριφορά στον πλανήτη, τότε δεν θα επικρατούσε τόσος τρόμος τις τελευταίες εβδομάδες. Σίγουρο, μάλιστα, είναι ότι αν τα τηλεοπτικά δίχτυα και οι κολοσσοί του τύπου που αυτά δίνουν τον τόνο και απλά ακολουθούν ένα κάρο άλλοι, αντιμετώπιζαν ψύχραιμα την απειλή του κορονοϊού, τότε και οι κυβερνήσεις δεν θα έφταναν στα άκρα, σχετικά με τη λήψη των μέτρων.
Μη ξεχνιόμαστε, ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα;
Διαβάστε ακόμα: