Πιτσιρικάς είχα τη μεγάλη απορία γιατί λέγανε ”Μεγάλη εβδομάδα” αυτή του Πάσχα κι όχι εκείνη των Χριστουγέννων. Αλλά και την εβδομάδα που μια μέρα της είναι του Ευαγγελισμού, όπως σήμερα. Τελικά, όταν ψιλομεγάλωσα κατάλαβα. Η θρησκεία παίζει μπάλα με το θάνατο, με το φόβο του ανθρώπου στο θάνατο. Χριστούγεννα γιορτάζει τη γέννηση του μπέμπη. Ενώ το Πάσχα είναι η ανάσταση του νεκρού.
Του Ευαγγελισμού, σπουδαία μέρα κι αυτή, δεν την είπαμε έτσι μόνο να γιορτάζει η Βαγγέλα και η Βαγγελίτσα. Κατ’ αρχήν η λέξη. Σημαίνει το καλό άγγελμα, το ευχάριστο μαντάτο. Και το χαμπέρι είναι ότι σα σήμερα έγινε η δουλειά με τον Ερχόμενο. Συνελήφθη όπως όλα τα μωρά του κόσμου, όμως όπως η κάθε γυναίκα μια νύχτα με φεγγάρι και αφού δεχθεί μέσα της τον άνδρα με ηδονικά βογγητά και αναστεναγμούς.
Στην περίπτωση του Ιησού η σύλληψη προέκυψε με το επιστημονικό ακατόρθωτο, δι’ οσφρήσεως ή με την αφή. Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο από τον κρίνο. Η γέννηση έγινε στις 25 Δεκεμβρίου, ακριβώς μετά από εννέα μήνες, όπως σ’ όλα τα φυσιολογικά παιδιά. Ούτε σε 1,5 μήνα μήπως βγει πριν της ώρας του, ούτε μετά από 17 μήνες διότι θα κινδύνευε η Παναγία να φέρει στον κόσμο ένα σούπερ μωρό και ποιος ξέρει τι θα έκανε τόσο καιρό μέσα στην κοιλιά της μάνας του.
Διαβάστε ακόμα: