Μονέδα έκοβε το κεμπαπτζήδικο του κυρ Λάζαρου. Στην ουρά ο κόσμος να πάρει το σουβλάκι του. Απέναντι, στο τυροπιτάδικο ο μπάρμπα Στρατής έδιωχνε μύγες. Δεν ήθελε πολύ, να κάνει κι αυτός σουβλατζήδικο το μαγαζάκι του. Να ξεχάσει τα πιροσκί και τις σπανακόπιτες. Χρυσές δουλειές και οι δυο. Επειδή όλο και περισσότεροι γούσταραν να τη βγάζουν με σουβλάκι.
Ο Μίμης στη γωνία, διακόσα χρόνια μαγαζί γλυκάδικο, τα χρειάστηκε. Μπακλαβές, καταίφια, τουλούμπες, σάμαλι κι άλλα τέτοια μερακλήδικα έμειναν πίσω στην αγορά. Την κάνει γυριστή και ο Μίμης, σουβλάκια κι αυτός αρχίζει να πουλάει στη γειτονιά. Ρε, και τέταρτος ανταγωνιστής έσκασε μύτη, και οι τέσσερις τα πήγαιναν μια χαρά.
Τι θέλει ο κόσμος σήμερα. Αυτό είναι το πιο φανερό μυστικό. Θυμάσαι κάποτε τη μανία με τα προποτζήδικα; Και μετά με τα βιντεο-κλαμπ. Σε μια νύχτα ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο. Και το ίδιο εύκολα εξαφανίστηκαν το ένα μετά το άλλο.
Σοβαρή η κατάσταση με το κορονοϊό, δεν λέμε να τη σνομπάρουμε, αλλά τα ΜΜΕ έχουν πάει τη δουλειά στο κόκκινο. Γιατί; Έχουν πέσει με τα μούτρα και δεν δεν αφήνουν να πέσει τίποτα χάμω. Κανάλι είναι και δεν θα μείνει στην απ’ έξω όταν η αγορά ψοφάει να ψωνίσει νέα, φαρμακερά και ανησυχητικά για τον ιό. Αυτό δεν είναι δελτίο ειδήσεων, είναι για τον κορονοϊό το ένα ρεπορτάζ κολλητό στο άλλο.
Ο κίνδυνος γίνεται πολύ πιο απειλητικός ακριβώς γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ οι πάντες όλοι, ραδιόφωνα και κανάλια, σάιτ και εφημερίδες έχουν παραδοθεί λες σ’ ένα δίχως τέλος και όριο μαραθώνιο προκειμένου να υπηρετήσουν την τοξικότητα του ιού, όχι την πληροφόρηση περί αυτού. Είναι σίγουρο ότι θα κοπάσει ο δημοσιογραφικός πυρετός μετά από λίγες μέρες, ακόμα κι όταν ο κίνδυνος και τα θανατικά θα πολλαπλασιαστούν. Γιατί; Θα περάσει η… μόδα του ιού, ο κόσμος θα θέλει κάτι άλλο, διότι βαρέθηκε να ακούει για τον κωλοκορονοϊό.
Διαβάστε ακόμα: