Δίνω την είδηση ξερά. Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται στολίσματα λογοτεχνικά. Στο σινεμά το λένε ρεαλισμός. Στο χαρτί πες το χωρίς καρυκεύματα γραφτό. Βοσκός κοπάνησε σκυλί, και το κρέμασε με σχοινί από κλαδί δένδρου. Φρίκη. Ανθρώπινη φρίκη. Βαρβαρότητα. Κάποιο λόγο είχε το δίποδο να συμπεριφερθεί έτσι στο τετράποδο. Ίσως για τιμωρία ”άπλωσε” το φουκαριάρικο λες ήταν πλυμένο σώβρακο.
Πιθανόν. Για όποια αιτία το έκανε ο βοσκός, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς τις στιγμές που ξεψυχούσε το σκυλάκι.
Συνέβη σε χωριό της Αχαίας. Ποια είναι η είδηση, την οποία δεν την αναφέραμε ακόμα. Κάποιος συγχωριανός είδε τον τσομπάνη τη στιγμή που διέπραττε το έγκλημα. Και ενημέρωσε την αστυνομία. Το και το. Ποια ήταν η αντίδραση του νόμου; Στις κάλτσες μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ουδεμία αντίδραση σημειώθηκε από το αστυνομικό τμήμα.
Ποια είναι η είδηση; Ποια είναι η αλήθεια της είδησης. Ποιο το νόημα της είδησης. Ποια η σκοπιμότητα της. Δεν πετάς την είδηση αέρα πατέρα. Έτσι, να γεμίσεις το χώρο. Για μπούγιο. Κάτι θέλεις να μας πεις. Κάτι έχεις να μας πεις. Τι, λοιπόν, έχεις να προσθέσεις στην εν λόγω είδηση;
Στην Αγγλία δεν πρόκειται να συναντήσεις κοπρόσκυλο στο δρόμο. Ούτε ένα. Δεν γίνεται αυτό. Όσες πιθανότητες έχεις να συναντήσεις ένα πιτσιρίκι δύο, τριών χρονών, αγόρι, κορίτσι, να κάνει βόλτα μόνο του, χωρίς συνοδεία, στο κέντρο της πόλης, ή στα περίχωρα, άλλο τόσο σύνηθες είναι να κυκλοφορεί σκύλος ελεύθερος, δίχως το αφεντικό του.
Επίσης. Αν ο γείτονας δεν συμπεριφέρεται σωστά στον σκύλο του, π.χ. αν το αφήνει νηστικό, αν το κακοποιεί, τότε θα πέσει η σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Η οποία αγγλική αστυνομία αν διαπιστώσει το αληθές της καταγγελίας, τότε θα τραβήξει ένα πρόστιμο στον ένοχο που υιοθέτησε σκυλί και δεν του συμπεριφέρεται… ανθρώπινα. Ο Έλληνας, αν τον καταγγείλουν για κακοπραγία σε βάρος του βρωμόσκυλου ή της τρελέγκω γυναίκας του, θα πει ότι με κάρφωσε ένας ρουφιάνος της αστυνομίας.
Διαβάστε ακόμα: